о-в Св. Анастасия
о-в Св. Анастасия

Остров Света Анастасия е много натоварен през последните седмици и обмисляме как да ограничим броя на туристите там. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов на днешното заседание на Общинския съвет. Той допълни още, че сега на Света Анастасия пристигали корабчета не само от Бургас, но и от Поморие и Несебър, така изведнъж на мястото се изсипвали 300-400 души. Получавали се огромни опашки и туристите се изнервяли.

Кметът също така поиска на Света Анастасия да бъдат поставени и комплекти със спасително оборудване за ситуации, свързани с водни инциденти. Това стана след като ОбС одобри пет такива комплекта да бъдат поставени на територията на Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас.

Общинските съветници Димчо Грудев и Калояна Живкова обърнаха внимание, че близостта на обектите до дълбоките води изисква мерки за превенция. Така на място ще бъдат разположени спасително оборудване и медицински изделия за първа помощ. Такива вече са поставени от „Пристанище Бургас“ ЕАД на територията на „Марина Порт Бургас“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × two =