Проверка на водачите за алкохол и дрога

Вече е доказано това, което отдавна подозирахме. Проверка доказа, че след столицата Бургас е градът, където водачите шофират, след като пият и се друсат. Което ги  превръща в общоизвестната категория на шофьорите – „джигити“.

Полицейската операция за установяване на нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици, се проведе от 4 до 10 юни на територията на страната ни. Тя е организирана от европейската организация на службите на пътна полиция / TISPOL /. В хода й са проверени общо 19366 водачи на моторни превозни средства.

Установени са 387 нарушения. От тях 296 – за шофиране след употреба на алкохол. А 91 – за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и техните аналози. Според данните най-много нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, са установени на територията на ОДМВР-Бургас /23/ и СДВР /20/. Най-малко са те на територията на Монтана и Сливен.

Статистиката сочи, че отново София и Бургас са с най-много засечени случаи на управление на МПС след употреба на наркотични вещества /СДВР – 15, ОДМВР, Бургас – 9/. Такива нарушения не са констатирани във Враца, Кърджали и Силистра. В рамките на операция са установени и 8 издирвани лица.

За сравнение, при предишната операция, проведена от 11.12. до 17.12.2017 г., са проверени общо 19070 водачи и са засечени 297 нарушения. 246 са на водачите, шофирали след употреба на алкохол. 51 са управлявали МПС след употреба на наркотични вещества и техните аналози.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × 5 =