Обвиненият за убийството на сестра си Борислав Стоянов, по известен в Созопол като Боби Хлебаря, отрече да е извършил каквото и да е било престъпление. Днес в Окръжен съд-Бургас бе гледана мярката му за неотклонение, след като той бе задържан от полицията след смъртта на сестра си Десислава.

Твърдението на прокуратурата, че съм убил сестра си е пълна лъжа. Бяхме се скарали, защото тя отново беше мъртво пияна. Развиках й се как може да продължава с това си поведение, защото когато пиеше тя ставаше и агресивна, дори я отблъснах от мен. Тя ми се разкрещя, защото съм й казал, че е пияна свиня. Казах й го, обичах я, но й го казах наистина. На два пъти извиках линейка за нея, като първият път тя отказа да бъде хоспитализирана. Не знам какво се случи и как е починала, но не съм извършил престъпление„, заяви Стоянов през сълзи пред съдия Георгиева.

Той допълни, че Десислава имала проблеми с пиенето още от както е била на 16 години. Тя се прибрала от София само преди няколко дни, като била с голям хематом на главата. „Преди няколко години я спасих от поредното й тежко пиянство, като я откарах в спешното. Там й поставиха диагноза „некрофирал черен дроб“, но все пак Бог й се усмихна и тя остана жива. Поканих я да живее при мен, приятелката ми и детето ни, защото смятах, че може да се промени, но тя пиеше постоянно, както с сама, така и с приятели„, сподели още той.

Борислав се отрече от част от първоначалните си показания, в който е признал, че е ударил сестра си. От страна на прокуратурата пък може да се направи обосновано предположение, че е Борислав е удрял сестра си в корема, въпреки че е знаел за тежкото й здравословно състояние.

Окръжният прокурор Андрей Червеняков заяви в зала, че направената аутопсия на жената категорично показала, че причината за смъртта й са удари с тъп предмет, юмрук или ритник, които довели до разкъсан черен дроб и жлъчен мехур. Борислав вече има една присъда за обсебване, но към момента е реабилитиран.

Софийският адвокат на обвинения – Стефан Първанов заяви от своя страна, че неговият клиент страда от онкологично заболяване и след като е бил привикан в полицията за обяснения е вдигнал кръвно 220 на 110. Защитникът също така сподели, че с оглед на тежкото здравословно състояние на починала, черният дроб и жлъчката са могли да се пръснат всеки един момент.

В крайна сметка съдия Георгиева прие искането за прокуратурата за основателно и остави в арест Борислав, който има право да обжалва в тридневен срок решението пред Апелативен съд-Бургас.

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви