„До средата на идния месец пешеходната пасарелка край село Атия ще бъде готова“. Това обяви шефът на пътната агенция инж. Дончо Атанасов, предаде Дарик.

Пасарелката, според Атанасов, ще бъде най-голямото подобно съоръжение в страната. „Конструкцията, която се подготвя за монтаж е метална с височина 6 метра, по искане на Военноморска база Бургас“, обясни инж. Атанасов.

„Работи се и то доста бързо. Ще приключим преди крайния срок, който е около 40-45 дни. Забавиха ни незаконните кабели и тръги, които открихме в района на това кръстовище. Където копнехме, излизаше по някой незаконен кабел“, каза още той.

Припомняме, че до изграждане на съоръжението се стигна след пътен инцидент през ноември миналата година, при който загина 16-годишно момче. Днес БОС гледа делото срещу обвиняемия в непредумишлено убийство на пътя Кирил Георгиев. Делото беше гледано по съкратената процедура, тъй като Георгиев се призна за виновен. Той получи 4 г. затвор. Бащата на загиналия Костадин обаче заяви, че ще обжалва в едноседмичния срок присъдата пред Апелативен съд-Бургас.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

10 + seven =