Очакваше се новият хит на „Пиксар“ да превземе класациите, но той се представи повече от феноменално. „Феноменалните 2“ счупи рекордите за дебют на анимационен филм с 180 милиона долара. Досега този рекорд принадлежеше на друго продължение на студиото – „Търсенето на Дори“ (135 милиона).

Резултатът на новата анимация е осми в боксофис историята и така той изпреварва хитове като „Първият отмъстител: Войната на героите“ (179,1 милиона), „Железният човек 3“ (174,1 милиона) и „Батман срещу Супермен“ (166 милиона). Само за три дни по екраните в Америка филмът надмина крайните резултати на популярни заглавия на „Пиксар“ като „Животът на бубулечките“ (162,7 милиона), „Колите 3“ (152,9 милиона) и „Добрият динозавър“ (123 милиона).

Освен рекорда за старт на анимационен филм, „Феноменалните 2“ достигна втория най-силен резултат за юнска премиера, като преди него е единствено „Джурасик свят“. Прогнозите са той да направи над половин милиард долара само в САЩ и по този начин със сигурност ще се превърне в най-гледаната анимация на всички времена, изпреварвайки отново „Търсенето на Дори“ (486,2 милиона).

Новите приключения на Еластина и компания се радват на успех и в останалата част от света. Анимацията стартира с 51,5 милиона долара, поставяйки рекорди за продукция на „Пиксар“ в Мексико (12,3 милиона), Австралия (7,7 милиона) и Аржентина (3 милиона). Резултатът е наистина впечатляващ, при положение, че все още предстоят премиерите му в страни като Китай, Великобритания, Франция и Германия.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

7 + 18 =