Един от двамата подсъдими като помагачи на атентатора, който се взриви през 2012 година на летището в Бургас, бил спрян в такси край Разград и носил куфар, в който имало секс играчки. Това разказа пред спецсъда жандармерист, който 2 часа след атентата заедно с колегите си спрял такси с варненски номера край Разград, предаде 24 часа.

Полицаят бил на работа, за да следи за реда преди мача Лудогорец-Динамо Загреб, тогава получил обаждане от колеги от Бургас да спират съмнителни коли.

Димитър Игнатов обясни, че попитал предполагаемият помагач накъде отива и защо носи с куфара си подобни артикули. Мъжът отвърнал пътува за Румъния, за да се срещне с приятелката си. Казал още, че щял да напусне България през Русе.

След този разговор жандармеристите пуснали таксито и пожелали на шофьора и спътника лек път.

Подсъдими за атентата в Сарафово са Хасан Ел Хадж Хасан и Мелиад Фарах, които според прокуратурата са помагачи на камикадзето, което на 18 юли 2012 г. взриви бомба на Бургаското летище, след която загинаха шестима. Двамата подсъдими са в неизвестност и делото срещу тях се води задочно.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви