Селекционерът на испанския национален отбор Хулен Лопетеги беше уволнен ден преди началото на световното първенство по футбол. Шокиращото решение на футболната федерация на страната дойде по-малко от денонощие, след като от „Реал“ (Мадрид) обявиха, че именно Лопетеги ще е новият треньор на отбора и ще започне работа след края на Мондиал 2018.

Президентът на федерацията Луис Рубиалес бил афектиран и в резултат отстранил Лопетеги на поста, въпреки че за треньора се застъпили всички играчи от тима. Шефът на испанския футбол обяснил, че се почувствал предаден.

„Благодарим на Хулен за всичко, което свърши, защото той е сред големите виновници за това да бъдем в Русия, но се чувстваме задължени да го освободим. Трябва да отправим послание към всички, които работят за федерацията, че има норми, които трябва да се спазват“, каза Рубиалес на извънредна пресконференция.

Веднага възникнаха опасения, че ненавременният анонс от „Реал“ и последвалото уволнение на Лопетеги ще доведат до дестабилизация в националния тим, чийто първи мач от световното първенство е само след два дни – в петък, срещу европейския шампион Португалия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × one =