Заради зачестилите трагични случаи на бургаския мост от ОЗБГ настояват тук да бъдат монтирани камери. В предложение до ОбС организацията настоява камерите да обхващат разстояние от 50 метра навътре от моста. Освен това тези камери трябва така монтирани, че да са достъпни и за граждани, които в реално време могат да наблюдават какво се случва и своевременно да могат да подават сигнал при възникване на инцидент. Камерите трябва да са водоустойчиви и с опция за нощно виждане. За целта от ОЗБГ искат монтиране на камери и под моста, както и осветление. По този начин скочилият или падналият от моста ще има възможност сам да стигне до брега и колоните, ако състоянието му позволява. При осигурена видимост през нощта, ако има хора на моста, те също биха могли да скочат във водата и да помогнат на пострадалия.
Освен това колоните на моста трябва да бъдат обвити със стоманено или полипропиленово въже, а през метър да са поставени пластмасови дръжки или пък въжени, за да може хората да се захващат за тях, ако паднат във водата и доплуват до тях. Друго предложение на ОЗБГ е поставянето на обръчи около колоните, както и монтиране на малки шамандури около тях.

От ОЗБГ не спират само с тези предложения. Те настояват на определени места около моста да бъдат монтирани и големи шамандури на разстояние 30 м една от други и с 1 м диаметър. На самия мост пък да се закачат пластмасови пояси или 30-метрово въже, за да може хората от моста да го хвърлят на удавника.

Макар и скачането от моста на плажа да е забранено, практиката показва, че това не се спазва. Затова от ОЗБГ предлагат да има часове, в които скачането е разрешено, но да се осигури спасител.

От организацията са сигурни, че реализирането на тези мерки ще осигури безопасността на хората.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви