Кравата Пенка не е болна, ще живее!

0
76

Окончателните резултати от лабораторните анализи на кравата Пенка са отрицателни за всички изследвани болести, съобщиха от БАБХ. Кравата, която нелегално премина българо-сръбската граница и престоя около 15 дни в странство, а след това се върна в родината, е здрава.

Кравата, която нелегално премина българо-сръбската граница и престоя около 15 дни в странство, а след това се върна в родината, е здрава. Лабораторните анализи са отрицателни за изследваните болести, информират ветеринарите.

Предстои изготвяне на протоколите от изпитванията, като животното остава на този етап възбранено в село Копиловци. Очаква се към края на седмицата животното да бъде върнато за отглеждане в обекта в село Мазарачево.

Продължават срещите на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев с колеги от Сърбия по трансграничното сътрудничество в областта на ветеринарната дейност.

Кравата доби световна известност, след като нейният стопанин направи публично оплакване. Дори легендата от „Бийтълс“ Пол Маккартни поиска кравата Пенка да бъде оставена жива. В защита на чифтокопитното имаше подписка с международно участие.

news.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here