Суперзвездата на Боливуд Приянка Чопра се извини за гнева, който предизвика с ролята си в американски тв сериал, в който тя разкрива терористичен заговор, замислен от индийски хиндуистки националисти. Епизодът на шпионския трилър „Куонтико“ показа Чопра, агент на ФБР, на име Алекс Париш, която осуетява плана и забеляза, че един от терористите носи индуска броеница.

Терористите се бяха опитали да привлекат пакистанци за атентатите, планирани преди срещата на върха в Кашмир, оспорваната територия в Хималаите, за която си съперничат Индия и Пакистан, всяка от които твърди, че тази територия е нейна. Кашмир е източник на историческо напрежение между разполагащите с ядрените оръжия съседи, които са водили две войни за тази земя.

Епизодът, излъчен на 1 юни, предизвиква възмущение в Индия, като много фенове използваха социалните медии, за да заявят, че се „срамуват“ от родената в Индия актриса и я наричат ​​“предател“. Чопра, бивша Мис Свят, каза, че е „горда индийка, която никога няма да се промени“. „Изключително съм натъжена и съжалявам, че някои чувства са били наранени от неотдавнашния епизод на „Куонтико““, написа в Туитър 35-годишната Чопра. „Това не беше и никога няма да бъде моето намерение, искрено се извинявам.“

ABC Studios, продуцентите на криминалния сериал, също се извиниха, защитавайки Чопра, която е в главната роля. „Епизодът предизвика много емоции, голяма част от които са несправедливо насочени към Приянка Чопра, която нито е създала сериала, нито е написала сценария, нито е режисирала филма, е позицията на студиото.

„Серията включва антагонисти от различни етноси и произход, но в този случай ние по невнимание и за съжаление навлязохме в сложен политически въпрос. Определено не беше нашето намерение да обидим никого“. Чопра, която е първата индийска актриса в главна роля в сериал на американска мрежа, е много популярна в родината си и има множество фенове. Тя е една от най-високоплатените индийски актьори и миналата година се появи в „Спасители на плажа“.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви