Висшият съвет за радио и телевизия на Турция (RTÜK) е наложил глоби на два телевизионни канала заради текстовете на песни на Риана и Армин ван Бюрен, за които е преценено, че са неприлични, съобщи в. „Хюриет“, цитиран от Дневник.БГ.

Според колумниста Ченгиз Семерджиоглу на NR1 и Dream TV са наложени глоби от по малко над 17 хиляди лири (3200 евро) за Wild Thoughts – хит на DJ Khaled с Риана и Брайсън Тилър, а на Power TV за това, което се пее на английски в Sex, Love and Water на Ван Бюрен с участието на Конрад Сиуел.

„Турските музикални канали от доста време цензурират чуждестранни музикални клипове. Те непрекъснато премахват сцените със секси танци, за да не ги глоби RTÜK. Но за пръв път регулаторът глобява заради текстове на английски език в песен“, пише колумнистът. Той допълва, че „както са я подкарали, каналите няма да намерят и една песен за излъчване, ако турските власти започнат да преглеждат и текстовете на английски“.

От RTÜK не са посочили коя част от текстовете смятат за неподходяща за деца и младежи.

Парчето с Риана започва с думите I don’t know if you could take it / Know you wanna see me nakey, nakey, naked / I wanna be your baby, baby, baby, докато рефренът ва хита на Армин ван Бюрен е Sex, love, and water / Just do the things you want and make love all night.