Около света със стар Mercedes-Benz

58-годишна колумбийка, родом от град Меделин, вече е обиколила половината Земя със стар Mercedes-Benz, който е почти нейн връстник. Анна Лучия Перес Тобон преминала през двете Америки – от Патагония до Аляска. Сега се намира в Русия, като е успяла да посети много градове в Далечния Изток, започвайки от Владивосток. И вече се стяга да покори Европа.

Авантюристката разказва, че купила мерцедеса, произведен през 1961 г.,в родината си. При това автомобилът бил в отчаяно състояние. Никой не искал да го поправи, затова й се наложило да вземе нещата в свои ръце и да се научи сама. Не след дълго я спретнала и след като вече била „на ти“ с колата, решила, че време да направи околосветско пътeшествие.

„Нося си три кутии с инструменти. А също така и два карбуратора, стар и нов, две резервни гуми и две туби с по 40 литра бензин“, разказва Лучана, както я наричат роднините и близките. Твърди, че в досегашното й приключение най-лоши били пътищата в Перу и Еквадор. Случвали се и повреди, един-два пъти автомонтьори оправили нещата, като дори не й взимали пари. Тези дни колумбийката тръгва към Швеция и Исландия, но не издава следващите спирки по пътя си.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви