Димитър Димитров вече не е старши треньор на Лудогорец. Това обяви на днешна пресконференция изпълнителният директор на тима Ангел Петричев. Така 7-кратният шампион на България ще бъде воден от Пауло Аутори, който е назначен за главен мениджър на тима.

Петричев разясни, че ръководството е пожелало Херо да остане треньор, но специалистът е предпочел да напусне, тъй като основните решения ще се взимат от новодошлия бразилец.

Шефът при „зелените“ се изрази метафорично, заявявайки, че разградчани имат един модерен боинг и е важно кой ще го управлява. „Целта на Лудогорец винаги е била да се развива. Стоенето на едно място води до спад в развитието. По същата причина привлякохме и Диас. Искаме във всички посоки клубът да се развива. Инвестираме в разширяване на бази, стадиони, но сега имаме един модерен боинг, който е важно кой ще го управлява. Кадрите в крайна сметка решават всичко. Всички сме респектирани от визитката на този специалист. Мисля, че такъв у нас не е идвал.

Ние се надяваме той да ни помогне не само да вдигнем нивото в спортно-технически план, но съм убеден, че можем да черпим от него. Той ни грабна с това, че обича да работи с млади играчи. Виждате каква вълна от таланти има Лудогорец. Вярвам, че ще ни помогне и в тази посока. Убедени сме, че можем да се съветваме и по други въпроси, касаещи развитието на клуба“, каза Петричев.

„Много страховито звучи задължително влизане в групите на Шампионска лига. Турнирът става все по-сложен за отборите от нашата черга. Благодарни сме на Херо. Работили сме една година заедно с него и сме постигнали успехи. Благодарим на Херо за свършената работа, имахме хубави моменти заедно. Не се съмняваме, че той ще постигне успехи в бъдеще“, коментира още изпълнителният директор на Лудогорец.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви