Забегналата през граница бременна крава Пенка пак се върна при своя стопанин след кратка миграция при западните комшии. Над 2 милиона български емигранти обаче не щат да чуят за връщане в Родината. Защо ли?

Консервативният британски депутат Джон Флек се застъпи за бременната българска крава Пенка, която е заплашена от умъртвяване, предаде Би Би Си, цитирана от нашите медии. Смъртта дебне Пенка, тъй като не се знае къде е скиторила и дали не е лепнала някои опасни заразни болести.

Загрижени поданици на кралицата чрез вестник „Дейли Телеграф“ направиха подписка в защита на бг кравата и над 8000 души се подписаха, за да спасят живота й и на нероденото й теленце, също.

Пенка може и да легне под ножа, но пък даде ясен пример как се отнасят властите у нас и онези навън към животните и към хората от Северозападния ни район, наричан на шега и наистина северозападнал.

Щом за една крава се застъпват близо 10 000 души, колко ли биха излезлите в защита на правото на достоен живот, на работа за хилядите бедстващи българи в изостаналите райони на държавата ни?!

Въпросът е риторичен, разбира се. У нас на управляващите не им пука за несгодите нито на хората, нито на животните. Те пък безропотно мълчат и дори не мучат. А едни други над 2 милиона българи избраха да не се връщат обратно. За разлика от Пенка, която е без втора сигнална.

Домна Бегова

frognews.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви