Гаданията - кога и как

За своята история човечеството е създало безброй видове и начини на гадаене. В Рим жреците авгури тълкували волята на боговете по крясъка и полета на птиците. Широко прилагано било гадаенето по природни явления. Гадаенето на карти, популярно и до днес, е възникнало в Китай. Така че на какво, как и кога да гадаем?

Не бива да се гадае в дни на големи църковни празници.

За гаданията се определя специален ден от седмицата, понякога число и дори месец.
Най-тайнственото и магическото време са дните на пълнолуние. В този период у човека се обостря интуицията, усилва се връзката с незримите планове. Но не всички дни на пълнолуние са подходящи за тази цел, затова пък има благоприятни дни и при непълна Луна. -Най-гадателните” дни на лунния месец са втори, пети, шести, седми, десети, дванадесети и тринадесети.

Ако с помощта на гаданието искате да узнаете какво ще е материалното ви положение, гадайте в нощите, когато на небето е половината от Месеца – резултатът ще бъде точен.

Не се гадае обикновено в петък и събота – това може да донесе неприятности. Изключения са само гаданията, които се извършват в традиционно благоприятни периоди. Например в дните около Коледа можете да не се страхувате от петъците и съботите.

Октомври, ноември, февруари са най-подходящите месеци за гадаене на богатство и благополучие. Най-добре се получават гаданията на животни и птици – например на кокошки. В това време можете да получите необходимия съвет, който в бъдеще да ви помогне в живота.

На 30 ноември -денят на свети Андрей, най-добре се удават „водните” гадания. Вечерта на този ден можете да гадаете за бъдещия си съпруг. Това е нещо като репетиция преди коледните гадания.

Смята се, че ако два пъти – и в този ден, и на Бъдни вечер – ви се яви един и същи човек насън, гаданието ще се сбъдне. За да се окаже вярно, не трябва да се яде месо – само хляб и вода, но главното условие е в този ден всички близки роднини да са сити. Гадаят само девойки или жени. Преди и след гадаенето трябва да се мълчи до сутринта.

През януари можете да получите най-ясен отговор на въпроси от рода на: колко дълго ще живея, очакват ли мен или мои близки някакви болести. Ако искате с помощта на гадание да узнаете дали той ви обича или не или кога ще се запознаете, най-добрият месец за тази цел е април.

26 април се смята за най-благоприятният ден за любовни гадания. През юли особено добре се получава гадаенето за здраве й тези, които помагат да се вземе правилно решение. Това е най-благоприятното време и за гадаене на яйце.

И понеже този вид на гаданията е почти непознат, ето някои подробности за него.

Гадаенето с яйце е метод, известен от древни времена. Яйцето носи силна символика, която се е запазила в световните религии и вярвания.

Затова е естествено, че яйцето е станало част от начините за гадаене на бъдещето и за предсказване на събития. Един от най-древните методи за гадаене е да се съберат на едно място яйца от няколко вида птици.

След това се покриват с кърпа и се намисля желание. Без да се гледа, се бърка под кърпата и се вади яйце. По неговия размер се разбира дали желанието ще се изпълни или не.

Но най-популярният метод за гадаене с помощта на яйце е съчетаването му с вода. Яйцето се чупи и се излива в прозрачен съд с вода.

По формата на белтъка с максимална точност може да се предвижда съдбата, смятат специалистите по гадаене с яйце. Възможността да се гадае с яйце се обяснява с това, че яйцето е символ за зараждане на живота. Когато се съедини с важна стихия като водата, това е контакт на две начала.

За гадаене с яйце се използва топла вода, в която се пуска да изтече белтъкът на яйцето. Оформят се различни по форма фигури.

Ако белтъкът падне на дъното на чашата, това предвещава някаква беда в семейството. За неомъжена жена падналият на дъното на съда белтък означава неуспех в личния живот.

Ако от белтъка се оформи ангел, това предвещава щастие и спокойствие. Динята е гаранция за щастие в семейството, а пеперудата – символ на благополучие.

Гривната е знак за предстояща сватба. Разкъсаната гривна предвещава раздяла с любимия. Бутилката е символ на весели моменти.

Ветрилото е знак за лицемерие и предателство. Вилицата е лош знак, предсказва бедност и унижение. Гълъбът е знак за любов и блаженство, а крушата – за предателство и семейни неприятности.

Ако белтъкът се оформи като къща, това предвещава успех във всички начинания. Звездата също е предвещание за успех. Клетката символизира голяма загуба на пари.

Лебедът символизира богатство, а ножът – неприятности и раздяла с любим човек. Рибата символизира успех, а стрелата – финансови затруднения.

Септември е най-подходящият месец за гадаене за тези, които се намират далече от дома, както и ако желаете да узнаете какви пътища ви очакват вас самите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви