Михаил Станчев – задържаният за убийството на хазартния бизнесмен, заяви в съда по време на гледане на мярката му за неотклонение, че не търси логика в деянието си. Той изобщо не помни как е извършил всичко.

„Минах през Ямбол. Исках да не се прибирам в Бургас, защото знам, че е много по-безопасно да ме арестуват на границата. Не се криех“, каза той.

Неговият адвокат Кацарски сподели пред медиите самото престъпление не е било подготвяно. То станало в изблик на ревност. Момичето Симона, заради която стана стрелбата, се появило изненадващо. Михаил Станчев не е употребявал алкохол и наркотици, стана още ясно.

Според прокуратурата, налице е обосновано предположение за това, че Михаил С. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

В съдебната зала съдия Стефан Стойков попита и дали Михаил винаги си носи паспорт с него. Обвиненият в убийство отговори с категорично „да“ и обясни, че не се е опитал да премине границата.

В крайна сметка съдия Стойков не прие казаното от Станчев. „Ако толкова не си искал да те арестуват в Бургас, то можеше да тръгнеш към някое полицейско управление в Сливен или дори София“, каза съдията. Така на Михаил му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen + 3 =