Вицепремиерът Валери Симеонов обяви в Бургас, че култовите и оборотни заведения по Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати. Причина за това е, защото според него те били незаконни.

За всеки преместваем обект поставянето му става с разрешението само на главния архитект на Общината. Утре, на онези огромни „молове“ на пясъка в Слънчев бряг, които са кръстени „мол Ла Кубанита“, „мол The One“, „мол Cacao Beach“ и „мол Бедрум“, които са без проекти и строителни разрешение, конструкциите им паднат и смачкат 10-20 човека, тогава хората ще разберат, защо съм се фиксирал върху тях„, каза вицепремиерът.

Той бе категоричен, че обектите са за премахване и ще бъдат премахнати.

Това са 5 заведения в този район, абсолютно незаконни, а общо на територията са 11-12. Ангажиментът за премахването трябва да бъде извършен от министър Нанков. От Бургас сме тъпи и упорити. Съгласно Закон за устройство на територията, след като има над 200 души в обектите, те трябва да са от първа и втора категория строежи, а там има по 4000 човека. Там има бариери и на общински път, незаконни паркинги и обекти. Решил там Маджо, Брендо и там още какви бяха и си направили каквото си искат„, обяви още Симеонов.

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви