Не съм съгласен правилата да се променят в последната минута на мача. Така кметът на Созопол Панайот Рейзи коментира темата за готвените от вицепремиера Валери Симеонов промени в Закона за шума. „Туристическият бизнес се е подготвили по едни правила и не може през юни месец те да се променя. Надявам се народните представители да разгледат нещата нормално. Законът обхваща цялата държава, не говорим само за това лято и не мисля, че е нормално. Сигурен съм, че това ще доведе до спад на туристите„, поясни кметът.

Рейзи бе категоричен, че готвените промени не го притесняват като градоначалник. „Законът даже ме удовлетворява, защото всичките тези сигнали и позвънявания от жалби, които съм носил на гърба си, вече няма да се в моята компетенция, а на държавата. Но все пак аз съм избран за кмет от всички тези хора, които правят бизнес тук и няма как да не коментирам темата. Това не е закон за Черноморието или за Созопол, а за цялата държава. Нормално е в Слънчев бряг да се правят повече проверки, защото там е различен вид туризъм„, каза още той.

Според него кметове на градовете по Черноморието най-лесно и точно могат да дадат рецептата как да се регулира и осъществява контрол за шума. „От 20 години работя в общинската администрация и винаги сме намирали начини да се решават нещата. Няма как с влизането на един закон да се оправи всичко – за едни той ще е добър, за други малко по-добър, а за други лош. Постоянно сменяме законите, а не разбираме, че така се появяват нови играчи и нови правила, винаги има доволни и недоволни. Нека нещата засега останат както са си и през есента да се направи една голяма кръгла маса, където темата да бъде обсъдена„, сподели още Рейзи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 − 8 =