Рускоговорещите клиенти запазват добрите си позиции и през този летен сезон. Делът на купувачите от Русия и Украйна не се повлиява от разрастването на българския пазар и представлява над 1/3 от всички клиенти. Те се интересуват основно от класически ваканционни имоти за лично ползване. Част от тях избират жилища от градски тип, тъй като планират трайно установяване в България, отбелязват от Green Life CityHome.

„Руските граждани традиционно избират България за покупка на втори дом, но конкуренцията на страната в международен план не бива да се пренебрегва. При клиентите, които разполагат с по-големи бюджети, изборът се разширява и със страни като Кипър и Испания, където средата е сходна, както и характеристиките на предлаганите имоти, но цените са по-високи“, пояснява Теофил Петров.

За по-малко от две години гражданите от Израел са се превърнали в трети основен пазар за ваканционни имоти у нас. През изминалата година делът им е малко над 10%, като Green Life CityHome прогнозира, че закупените от тях имоти ще се увеличат през 2018 г. „Клиентите от Израел са привлечени от ниските цени на туристическите услуги и след няколко посещения на Черноморието немалка част се превръщат от туристи в купувачи“, коментира Екатерина Желяпова.

Предпочитания за покупка на ваканционен имот у нас проявяват и граждани на все повече страни от Западна и Централна Европа. Макар да не могат да се откроят със сериозен дял при покупките, интересът им е показателен за потенциал, който може да се развие занапред, отбелязват от Green Life CityHome.

„Броят на държавите, чиито граждани се интересуват от „втори дом“ у нас, се увеличава. С това се разкриват нови перспективи за популяризиране на българския ваканционен пазар и отвъд традиционните клиенти от Германия, Чехия и Великобритания“, допълва Теофил Петров.

Иневстор. БГ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви