Невероятният чар на Бургас, неговата впечатляваща архитектура  и нова градска визия, реконструираното ларго, колоритните малки улички, интересни места, романтични локации  и морски пейзажи – вече са достъпни на един клик разстояние – www.vrburgas.com. Виртуалната разходка е реализирана от екип от бургаски дизайнери, програмисти, аниматори, фотографи.

Проектът за изработване на мобилно приложение и интерактивен гайд за представяне на интересни обекти от историята на Бургас се реализира от Община Бургас, общинско дружество „Иновационни системи – Бургас“ ЕООД и ИКТ Клъстер Бургас.

Главен герой във виртуалната разходка е бургаският гларус Руси – любопитна и изключително осведомена птица. Той е вечният събеседник на рибарите на Моста, свидетел на всички срещи при Часовника, посреща и изпраща влаковете на гарата, крачи гордо по площада пред Общината. Той ще ви покаже града, най-популярните кафенета и ще ви е отлична компания по най-оживената улица „Богориди“.

Гларусът Руси ще Ви покаже истинския Бургас – очарователен, романтичен, магнетичен, живописен, артистичен. Град, свенлив за непознатите и щедър към всички, усетили емоционалния ритъм на морето. Бургас винаги е носил привлекателното усещане за свобода.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви