Стоянела Асенова, Станиела Йовчева и Жанина Трашлиева обраха медалите на традиционния турнир по художествена гимнастика „Приятели на Бургас”. Състезателките на СКХГ „Черноморец” окупираха призовите места при жени, категория „А”, след като изиграха отлично своите съчетания на отделните уреди.

В категория „Б” в призовата тройка завършиха други две гимнастички на домакините, възпитанички на „Черноморец”. С медали се окичиха Мария Иванова и Анастасия Куценко. С отличие в надпреварата завърши представителката на „Гълъбово” Теодора Момчилова.

Освен индивидуални изпълнения, зрителите в зала „Младост” се насладиха и ансамбловите съчетания, на които даде поле за изява турнирът „Приятели на Бургас”. На килима играха и се забавляваха над 300 малки грации от 11 клуба от страната.

С много настроение, със сияещи от щастие личица, влюбените в художествената гимнастика момиченца въодушевено демонстрираха уменията си. Напълно заслужено най-добрите в отделните възрасти получиха грамоти и медали, както и бурните аплодисменти на публиката.

Специална награда бе връчена на най-малката участничка в турнира – Радина Радева от „Черноморец”.

Главен съдия на „Приятели на морето” беше Нина Алексиева. Заслужилият съдия на ФИГ беше сюрпризирана с огромен букет от президента на СКХГ „Черноморец” Ани Бошева.

Атрактивната надпревара беше за ансамбли и индивидуално за деца, девойки младша и старша възраст и жени. Турнирът се проведе при отлична организация, за която се погрижи организаторът СКХГ „Черноморец”, със съдействието на община Бургас.

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви