Химнът на българската просвета и култура „Върви, народе възродени“ отново огласи центъра на Бургас. В шествието за 24 май днес се включиха близо 7 000 деца от 28 детски градини и 36 училища. Букви с големина 1.20 на 0.80 метра бяха понесени като възхвала на делото на Кирил и Методий и техните ученици.

Шествието стартира по главната улица „Александровска“ и обновената „Богориди“, която бе почистена и измита за масовото събитие. То финишира на открита сцена „Охлюва“, където в започва празничен концерт с участието на детски състави от Бургас.

Пред погледите на хиляди бургазлии всяко от училищата допринесе с нещо от себе си за празничния ден. Кметът Димитър Николов поведе множеството, а до него бяха председателят на ОбС Костантин Луков, общински съветници, зам.-кметове и политици.

Децата изпълняваха различни музикални произведения, посветени на 24 май. Много от тях скандираха и: Слава, слава, слава на Кирил и Методий. Други гордо викаха имената на своите училища. Някои от най-малките бяха облечени като букви, а почти всички развяваха и българските трибагреници.

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 4 =