„Предвижда се значително увеличаване на гаранцията на новоизградените пътни участъци, в зависимост дали става въпрос за магистрала или първокласни, второкласни или третокласни пътища”. Това заяви инж. Светослав Глосов от Агенция „Пътна инфраструктура” в ефира на Нова ТВ. Изказването му бе по повод ремонтите на магистрала „Тракия” дни преди официалния старт на летния сезон.

„За пръв път се затваря за ремонт такъв голям участък. Трябваше да се направи обследване на пътното трасе. Този пътен участък се експлоатира от 23 години, като през това време не е правен ремонт. При разкриването на разкопките, се откри, че асфалтовите пластове, които са полагани през годините са малко па-различни от това, което се очакваше”, коментира инж. Светослав Глосов от Агенция „Пътна инфраструктура”.

И даде уверения, че се работи усилено, за да може този участък от 22 километра в посока Бургас да бъде завършен до края на месеца, а до края на юни да бъде ремонтиран и завършен участъка и в посока София.

„Има 6 съоръжения по трасето, които също се ремонтират сега. Подменят се изцяло и мантинелите, пътните знаци и маркировката”, добави инж. Светослав Глосов от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 + 18 =