Софиянецът е задържан за срок до 24 ч.
Софиянецът е задържан за срок до 24 ч.

Трима криминално проявени софиянци, с крадена стока от магазини по морето, задържа полицията. Вчера около 17.20 ч. на созополската улица „Виа Понтика“, служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка „Шевролет Калос“, със софийска регистрация. Той е управляван от 43-годишния Ц.С. С него се придвижвали Б.Б., 55-годишен, и Ю.Р., 41-годишен, и тримата криминално проявени от София.

В купето на автомобила са намерени и иззети множество различни по вид маркови бутилки алкохол, незапечатани с акцизен бандерол, множество пакетирани хранителни стоки, плажни хавлии, сувенири и други вещи, за произхода на които мъжете не могли да дадат адекватно обяснение.

Констатирано е, че откритите в автомобила вещи и предмети са обект на престъпления, извършени на територията на Приморско, Китен и Царево. Между вещите са намерени и общо 80 къса цигари без акцизен бандерол, за които Ц.С. заявил, че закупил от София за лична употреба.

В резултат на полицейските действия е установено, че част от пакетираните хранителни стоки на стойност 100 лева са откраднати на 03.05. от хранителен магазин от созополската улица „Виа Понтика“.

Констатирано е, че други хранителни продукти са откраднати от магазин, разположен на ул. „Одринска Тракия“ в кв. „Василико“ в царево.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата софиянци продължава от служители на Районно управление – Созопол и Районно управление – Царево.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seventeen + 9 =