Делото за убийството на 11-годишната Никол, което потресе Бургас миналото лято, влиза в съда днес. Четвъртокласничката беше прободена с нож в асансьор на жилищен блок от 15-годишен ученик.

Преди съдебното заседание, близки на момичето организират мълчалив протест. Девет месеца след мъчителното убийство на единственото й дете, Мими Ставрева не иска да повярва, че Никол я няма.

„Тя беше кротка, послушна, срамежлива бих казала, будно дете, много ученолюбива и нямаше търпение да тръгне в първи клас. Любопитна, мога да кажа, като всяко дете на тази възраст – те влизат в пубертета, всичко им е интересно, любопитно. Искаше да става ИТ специалист, да учи. Много разбираше от компютри, много беше на „ти“ с компютрите, може това донякъде да е грешка, не знам”, разказва почернената майка.

В социалните мрежи четвъртокласничката се запознава с Иван. След недълга кореспонденция, се уговарят да се видят. „Не знам защо, нищо не ми каза за това момче – че се е запознала с ново момче. Просто ми каза: „Излизам с приятели и ще се прибера навреме!“ Това й бяха думите”, спомня си Ставрева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви