И максималната присъда е несъразмерна с трагедията от убийството на Никол. Това сподели адвокатът на семейството на убитото момиче Яни Николов преди началото на делото убийството на 11-годишното дете, което потресе Бургас миналото лято.

Това е голяма трагедия. Искаме максимално възможната присъда, която обаче е несъразмерно малка за случилото се. Ще предявим финансови искове, но и те са прекалено малки за трагедията, защото това няма върне Никол или ще намали болката на семейството й„, каза адвокат Николов.

Пред съдебната зала майката на Никол не пожела да коментира делото. Само на метри от нея пък беше майката на Иван – Донка, която плачейки сподели само, че вярва, че детето й е невинно.

Самото дело днес се гледа при закрити врата. От прокуратурата споделиха, че наказанието, което съдът предвижда, е от 3 до 10 г. затвор. Ако извършителят признае вината си, то ще бъде намалено с една трета. В момента Иван е на 16 г., което означава, че присъдата, която може да получи, може да е по-малко от 5 г.

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви