Брадли Купър ще снима филм за Ленард Бърнстейн

0
159

Тепърва предстои примиерата на неговия режисьорски дебют „Роди се звезда“, но Брадли Купър вече е готов със следващия си проект. Това ще бъде биографичен филм за големия композитор Ленард Бърнстейн, в който звездата от „Наръчник на оптимиста“ ще бъде режисьор, продуцент и изпълнител на главната роля.

Проектът звучи повече от обещаващо, след като сценарист е носителят на „Оскар“ за драмата по истински случай „Спотлайт“ Джош Сингър. Сред продуцентите, освен самия Купър, са две имена, които определено респектират – Стивън Спилбърг и Мартин Скорсезе.

„Бърнстейн“ ще бъде вторият филм за композитора на „Уестсайдска история“. Както вече съобщихме, Джейк Джиленхол също ще играе Бърнстейн във филма „The American” по биографията на Хъмфри Бъртън. Сега голямата битка ще е кой от двата филма ще бъде първи по кината и съответно ще получи по-голямо внимание.

Продуцентите на филма на Купър се борят повече от 10 години да осигурят правата върху творчеството му от неговите наследници. Известно време дори Скорсезе има идеята да се заеме с режисурата, но впоследствие избира да се насочи към „Ирландецът“. Сценарият на Сингър е готов от преди пет години и явно Купър ще го превърне в дългоочакван филм, като в допълнение и ще играе прочутия композитор.

cinefish.bg

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here