Юношеският национален отбор на България по водна топка записа тежко поражение в първия мач от европейската квалификация U19. Домакин на високия спортен форум е уникалният Парк Арена ОЗК, който беше тържествено открит в петък следобед.

За съжаление, „лъвчетата” не успяха да зарадват бургаската публика по трибуните в срещата срещу силния и ръстов отбор на Холандия. Подкрепяни от мощна агитка, гостите от страната на лалета победиха с 18:4 /4:0, 5:1, 3:1, 6:2/.
Успехът за съперника беше очакван, предвид факта, че състезателите на Холандия са в апогея за възрастта си. Докато за българския отбор играят предимно юноши във възраст 16-17 г. Ниската възрастова граница се дължи на отсъствието от националния тим на петима от основните състезатели, родени 1999 г.

Разширеният състав на България за евроквалификацията първоначално включваше 26 ватерполисти. За лагера във Варна не се явиха именно тези играчи, които са състезатели на варненския „Аква Спорт”. Като причина за отсъствието си, те посочили ангажименти със зрелостни изпити …. Така, в състава на българския тим има само четирима състезатели, родени 1999 г. Въпреки разликата във възрастта и ръста, „лъвчетата” дадоха всичко от себе си. Отлично включване в мача направи бургаският състезател Михаил Колев. Вратарят на СКВТ „Черноморец” влезе като резерва в края на третата част. До края мача той допусна само два гола, но спаси около 5-6 опасни удара във вратата си.

В другия мач от евроквалификацията в група „А” отборът на Грузия изненада Германия, побеждавайки с 6:5. При 6:2 немците се опитаха да стигнат до обрат, но грузинският им съперник удържа на натиска и спечели срещата.

Днес, 12 май, мачовете от европейската квалификация по водна топка продължават. От 17.30 часа на Парк Арена ОЗК играят Холандия – Грузия. Втората среща е между България – Германия от 19.00 ч.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви