Шофьорът е с над 2 промила алкохол
Шофьорът е с над 2 промила алкохол

На пияна глава ямболия въртя номера на патрулки и заби юмрук на полицай. Вчера около 04.45 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е доведен криминално проявения Д.К., 37-годишен от Ямбол. Два часа по-рано шофирал рисково лек автомобил „БМВ“, с бургаска регистрация, криволичейки по платното за движение в пътната отсечка от кръговото кръстовище на бул. „Стефан Стамболов“, в посока кръговото кръстовище край сградата на сектор „Пътна полиция“ – Бургас.

При подадените звуков и светлинни сигнали автомобилът навлязъл по ул. „Крайезерна“, като е спрян от полицейски служители в крайната дясна лента на бул. „Тодор Александров“ в посока к-с „Меден Рудник“. Полицаите забелязали, че водачът на автомобила силно миришел на алкохол и залитал, докато слизал от „БМВ“-то. Д.К. отказал да бъде тестван за употреба на алкохол, за което му е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Междувременно ямболията се качил в автомобила си и потеглил в посока к-с „Меден Рудник“. Отново е спрян непосредствено до пътен възел „Юг“. Докато единият от служителите на „Пътна полиция“ съставял акт на Д.К., а другият бил наведен пред „БМВ“-то, за да свали регистрационните му номера, ямболията взел ключовете на автомобила, оставени на предната дясна седалка и ги поставил в контакта с цел да стартира двигателя.

Единият от двамата полицаи от Четвърто Районно управление – Бургас, намиращи се в близост, му разпоредил да преустанови действията си и пресегнал да изключи запаления двигател. В този момент Д.К. му нанесъл удар юмрук в лявата скула. Това наложило за задържането на ямболията да бъдат използвани физическа сила и белезници/. По случая е образувано досъдебно производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 − 7 =