Jaguar - таксито на Нюрбюргринг

Jaguar анонсира новата си услуга Jaguar Race Taxi. Тя дава възможност на почитателите на високите скорости и спортното шофиране да се докоснат до легендарната писта Нюрбургринг Нордшлайфе по един различен различен начин- като пътници, в продължение на една или повече обиколки, в един от представителите на суперспортните F-TYPE SVR и XJR 575.

Клиентите на Jaguar Race Taxi могат да наемат своето “такси” и да се насладят на качествата на автомобила.Както и на способностите на специално подбраните от марката професионални шофьори. Те могат да ги повозят по 20.83-километровото и със 73 завоя трасе. При желание, търсачите на силни усещания ще могат да получат и видео-запис от пътуването. Те ще могат да видят и собственото си изражение по време на екстремното изживяване.

“Пътуването във F-TYPE SVR и XJR575 Race Taxi е вълнуващо и наистина незабравимо изживяване за всеки автомобилен ентусиаст. Както и за който и да било почитател на наистина високите скорости!”. Това споделя Фил Талбойс, директор на подразделението Европейски инженерингови дейности. “Нашите изключително опитни професионални водачи са ветерани от състезанието 24-те часа на Нюрбургринг. Това ги прави уникално квалифицирани да демонстрират на клиентите истинския потенциал на тези изключителни Jaguar-и”.

Суперспортният F-TYPE SVR е оборудван с петлитров, V-образен, осемцилиндров двигател. Той генерира максимална мощност от 575 конски сили и максимален въртящ момент от 700 Нм. В комбинация със системата за задвижване на четирите колела, автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за минималните 3.7 секунди.

Със същия задвижващ агрегат е оборудвана и втората възможност, която предлагат от Jaguar за такси- XJR 575. Луксозният автомобил се ускорява от 0 до 100 км/ч за скромните 4.4 секунди. А максималната му скорост на движение е 300 км/ч.

Наемането на Jaguar Race Taxi за една обиколка на Нюрбургринг струва 200 евро, като програмата ще продължи до ноември тази година. Струва ни се, че успехът е гарантиран!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви