Българче от Америка и софиянче откриха летния сезон

Бургазлии и гости на града опънаха снаги на пясъка навръх Гергьовден

0
294

Две българчета – едното родено в родината, а другото в Америка, откриха летния сезон в Бургас и то в буквалния смисъл.

На Гергьовден, след седмица ниски температури и неприятен вятър, времето беше благосклонно и се усмихна в деня на националния празник. Това провокира бургазлии и гости на града да опънат тела на пясъка, за да усетят галещите пролетни слънчеви лъчи и да заредят телата си с енергия.

Много деца грабнаха лопатки и кофички, за да играят с пясъка, но със забрана от страна на своите родители – да не влизат в морето. Ниските все още стойности на морската вода възпират засега първите летовници да се потопят в нея, но не и двете момиченца.

Оказа се, че те са първи братовчедки – Йоана на 7 и Зара на 5 г. Първата е родена и живее в София, а втората – в Страната на неограничените възможности, като към момента заедно със своето семейство живее в Портланд.

Без никакво колебание малките красавици захвърлиха дрехи и се хвърлиха във водата. Смехът и тяхната глъч привлякоха завистливите погледи на останалите деца, които поне засега ще трябва да почакат, за да вземат първата си морска баня.

Макар и за кратко, визитата на двете семейства в морския град по своему е вид завръщане към корените. Оказа се, че предците на Йоана и Зара са от Бургас и Поморие. Може би и от там идва тяхната любов към морето, което ги привлича дори и когато водите му са студени.

А то, морето, ще ги очаква отново и ще им нашепва с вълшебство от намерената на пясъка раковина: „Върни се!”.

Снимка: Венелина Андреева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here