Селекционерът на националния Весела Димитрова определи ансамбъла, който ще представи България на Европейското първенство в Гуадалахара, Испания. Отново в състава е бургаската грация Стефани Кирякова. Тя е състезателка на СКХГ „Черноморец”.

Останалите в ансамбъла гимнастички са: Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс. В момента всички те са в Испания, където участват в FIG WC Challenge Guadalajara в Гуадалахара, градът, именно който ще бъде домакин и на европейското първенство от 1 до 3 юни.

Българският ансамбъл поведе в класирането за многобоя след изпълненията на пет обръча по модерна интерпретация на народната песен „Безродна невеста“ в ремикс на норвежкия композитор Томас Бергерсен.

Националките изиграха много добре своята композиция и получиха оценка от 22.050 точки, от които 14.000 точки за трудност. За изпълнение обаче те имат 8.050 точки, защото допуснаха неточности.

Така възпитаничките на Весела Димитрова се класираха за финала на този уред с най-висока оценка и поведоха във временното класиране за многобоя. С травма в крака е Теодора Александрова.

На турнира в Гуадалахара участват 17 ансамбъла. Изпълненията на три топки и две въжета са тази вечер, а в неделя са предвидени финалите на отделните уреди.

снимка: архив, BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × four =