На 15. май ще бъдат отворени офертите за изграждането на пасарелката до Атия. Прогнозната стойност на поръчката е 270 000 лв., без ДДС.

С изграждането на пасарелката ще се осигури безопасно пресичане на път II-99 от пешеходци, велосипедисти и хора с ограничена подвижност. Тя ще осигурява светъл габарит от 5.5 м за преминаване на извънгабаритни товари в най-високата част на напречния профил на пътя.

Достъпът до пасарелката ще е посредством двураменни стълбища и пътнически асансьори, които обаче не са предмет на настоящата поръчка. В проектното решение е предвидено изграждане на тротоари, които да служат за подходи към пешеходния надлез. Ще бъдат изградени нови острови по пътното платно, по главното направление, както и по второстепенните.

До решението за изграждане на пасарелката се стигна след последната тежката злополука тук на 20.11.2017 год., когато 16-годишния ученик Костадин беше убит на пешеходната пътека.

Припомняме, че на 30.04. Окръжна прокуратура Бургас предаде на съд 49-год. шофьор на Кирил Георгиев. Той е обвинен за това, че при управление „Шевролет“, на главен път в посока от гр. Черноморец към Бургас, в района на кръстовище с общински път за с. Атия, убил непълнолетен ученик.

Мъжът нарушил правилата за движение, като в зона на действие на пътен знак В 26 – „Забранено движение със скорост по-висока от 60 км/ч“ се е движил със скорост от 95 км/ч, също така не е намалил скоростта или спрял, за да пропусне преминаващия по пешеходната пътека пешеходец и по непредпазливост е причинил смъртта на Костадин.

Очаква се Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × four =