Brabham - прицелен винаги в победата

Компанията Brabham Automotive на сина на известния австралийски пилот Джек Брабъм – единственият световен шампион в Гран-при, спечелил състезание със собственоръчно направен болид, представи официално новото пистово купе BT62.

Автомобилът е с мощност 700к.с. осигурявана от атмосферен мотор 5.4 л V8. Цената му е 1 милион британски паунда. А лимитираната серия, в която ще се пусне, е от 70 екземпляра.

Купето на BT62 е аеродинамичен “пашкул” от леко въглеродно влакно. Разработен е с използване на ноу-хау от сферата на професионалния автоспорт. Отпред има голям сплитър и дифузор. Те, заедно с огромното задно антикрило, създават притискателна сила от цели 1200 кг. Масата на автомобила е едва 972 кг. Купето е с състезателни спирачни механизми Brembo от композитен материал и със специални джанти и гуми на Michelin.

В него са монтирани две състезателни седалки от карбон с 6-точкови колани. Налице е и 12-инчов дисплей, набор от най-необходимите превключватели, сваляем волан и регулируеми педали.

Под капака на BT62 е разположен 5.4-литров, атмосферен мотор V8, развиващ максимална мощност от 700 к.с. и 667 Нм въртящ момент. Задвижващи са задните колела с използването на шестстепенна роботизирана подредена кутия. Динамичните характеристики на купето не се споменават.

Представяйки Brabham BT62, главният инженер на компанията Пол Бърч каза: “Направихме го от бял лист и първият ни автомобил ще изведе Brabham в нова вълнуваща епоха, като в същото време почита и брани славното минало на марката. BT62 е автомобил, който изисква от водача пълно участие и себеотдаване. Нацелен е към победи и осигурява огромно удоволствие от карането си.”

Суперкарът ще бъде произведен в лимитирана до 70 екземпляра серия, като първите 35 ще са боядисани в цветовете на болида с който печелеше навремето Джек Брабъм.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви