Подготовката на националния тим по волейбол стартира от 7 май. Проблемите в тима на Пламен Константинов обаче продължават да растат. Контузия извади от строя централния блокировач Николай Николов. Той е с възпаление на сухожилието на дясното рамо, съобщи bgvolleyball.com.

Волейболистът вече e заминал за Италия, където ще остане до края на седмицата. Там, той ще направи специална програма от упражнения, които ще помогнат за по-бързото му възстановяване. След това ще се прибере в България, където в период от три седмици не трябва да играе волейбол.

В най-лошия случай, от щаба на националния отбор, очакват Николай Николов да бъде възстановен за мачовете от Лигата на нациите във Варна (15-17 юни). Все пак не отписват и варианта той да се завърне по-рано на игрището.

Участието на националите в Лигата на нациите започва с турнир в Китай (25-27 май). В първата фаза играчите на Пламен Константинов ще мерят сили със САЩ, Китай и Аржентина.

В разширения състав на трикольолите за новата волейболна лига на нациите, която наследява Световната лига, има петима от шампионския тим на „Нефтохимик 2010”. Това Теодор Салпаров, братята Валентин и Георги Братоеви, Георги Петров и Илия Петков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

6 − 5 =