„Забелязах някакъв мъж с червена риза и с дълга коса, който се приближи до тях и започна да им говори нещо, при което аз изчаках, защото много хора се спират и говорят с децата, което не би било проблем. В следващия момент въпросният мъж клекна, хвана и двамата за ръце и тръгна с тях”, разказа майката на децата, които валдхорнистът на бургаската опера Любен започна да дърпа центъра на Бургас, съобщи NOVA.

Това се случило на главната пешеходна улица в центъра на Бургас където двете деца на 3 и 8 години, си играели, докато родителите им седели в близкото кафене.

Младата жена, която е бременна в деветия месец, извикала на съпруга си, че непознат отвежда децата. Разтревоженият баща ударил похитителя, а междувременно била извикана полиция.

„Извършителят е 41-годишен, регистриран е в център за психично здраве. След извършената проверка веднага е докладвано на Бургаска районна прокуратура, където след постановление на дежурния прокурор лицето е настанено в ЦПЗ-Бургас”, обясниха от бургаската дирекция на МВР.

Мъжът се казва Любомир и работи като музикант във филхармонията в града. Все още не е ясно защо се е опитал да похити децата.

„Аз съм много изненадан, защото това е един от най-дисциплинираните ни колеги. Действително е много натоварен, но това е един добър професионалист, добър музикант и не знам защо така се е случило. Аз лично съм силно изненадан”, коментира Александър Текелиев, директор на операта в Бургас.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви