Основният проблем в България е, че няма перспективни работни места, както за възрастните, така и за хората в средна възраст. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев пред BurgasNews по време
на първомайския митинг-шествие за нетърпимост към корупцията и бедността в страната.

„Безработицата може и да намалява, но това не се дължи на новооткрити работни места, а на това, че много хора бягат в чужбина. Младите хора още от студенти заминават за други държави и не се връщат повече. Всеки работник, който работи за 600 лева заплата тук, може да отиде в Англия, Германия или Норвегия и да взима 4-5 пъти повече. Средната работна заплата в Западна Европа е 10 пъти по-висока„, коментира Тишев.

Според него, ако в държавата няма работна ръка, няма как да върви икономиката. Най-бързо се развивали икономиките в младо население.  „Жалко е, че вече само от БСП отбелязваме 1 май, защото това е ден възникнал от борбата на синдикатите за достойно заплащане и борбата за 8 часов работен ден. Тъжно е, че от техните структури никой не присъства. Пожелавам на гражданите на Бургас, на работещите, на пенсионерите – да вдигнат глави, защото само така могат да извоюват по-добри условия на труд„, завърши депутатът от левицата.

Снимка: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten − eight =