По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Сали С. (на 40 г.). Той е обвинен за това, че в ж.к. „Братя Миладинови“, до спирката на Военна болница, откраднал дамска чанта с портмоне (съдържащо сумата от 25 лв.), мобилен телефон, лична и дебитна карта от владението на жена.

Той я е блъснал в гръб, натиснал я с крак в областта на дясната ръка и рамо, като й причинил средна телесна повреда – счупване на дясната раменна кост.

Сали С. е бил привлечен като обвиняем в негово отсъствие, тъй като се е укрил след извършване на престъпното деяния. През 2015г. е бил обявен за общодържавно издирване, а през същата година за него е издадена и Европейска заповед за арест (ЕЗА). Сали С. е задържан на територията на Република Германия и е предаден на българските власти.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Сали С. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви