Диана Куртева, която бе обвинена, че в съучастие със Станислав Стоянов са насилили и обрали бургаски тираджия, е признала вината си за престъплението си. Това заяви днес на брифинг Административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров

„Жената, която бе организатор на всичко си призна вината. Тя е осъдено ефективно на 1 години и 10 месеца затвор. Другите двама обвиняеми не се признаха за виновни, но срещу тях е внесен обвинителен акт в съда за грабеж, отвличане и неправомерно ползване на дебитни карти“, сподели още Петров.

Припомняме, че Диана и Станислав са обвиняеми затова, че в Сливен са отнели от владението на Д.Х. – два мобилни телефона и сумата от 200 лв., като употребили за това сила и грабежът е придружен с телесни повреди. Пострадалият и обвиняемата се познават от началото на 2017г. след осъществена връзка в социалните мрежи.

Първият личен контакт между тях се е случил през месец август тази година. Между двамата възникнали интимни отношения, като на 08.09.2017 г. те заедно са се придвижили от Бургас в Сливен, където живеели приятели на обвиняемата. След като стигнали на адреса, пострадалият е бил противозаконно лишен от свобода, като е вързан за ръцете с така наречените „миши опашки“.

На пострадалия е бил нанесен побой, като е бил заплашен с набиване на кол и отрязване на пръстите с лозарска ножица. Те са имали за цел да се сдобият с банковите сметки, карти и кодове за тях на пострадалия и чрез интернет-банкиране да прехвърлят суми от тях без неговото съгласие. След като са получили исканата информация, обвиняемите направили опит да извършат банков превод, но не успели, след което му отнели противозаконно всичко което притежавал.

Пострадалият е бил захвърлен и е успял да се добере до автомобила си и с него се е придвижил до град Бургас, където е подал жалба.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви