Десислава Иванчева, задържаната за подкуп кметица на „Младост“, обяви, че е виждала два пъти Александър Ваклин и то в общината. Бизнесменът е човекът, обвинил я в искане на подкуп за разрешително за строеж.

Според обвинението на прокуратурата Иванчева се срещала на три дати на обществени места в София, за да му иска „дар“. Тя поискала първо 250 000 евро, след това 500 000 евро, а беше хваната със 70 000 евро.

Кметицата отрича обвиненията и твърди, че не е била на посочените дати с бизнесмена и поиска записи от видеокамерите в тези заведения.

„С Александър Ваклин сме се срещали два пъти в общината“, каза днес Иванчева и уточни, че бизнесменът искал да прави строи детска площадка. В същото време кметицата каза по адрес на инвеститора: „Този образ не знам кой е“.

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се изправиха пред Апелативния съд, който трябва да реши дали ги остави за постоянно в ареста.

„Винаги добре приемам идея за детски площадки“, каза кметът и допълни, че условия не били поставяни, съобщи БТА.

На въпроса защо не е издала документите на Ваклин в срок, кметицата отвърна: „Ние не сме пощенска кутия, трябваше да бъдат правени проверки по преписката му. За това и тя се забави“.

Според нея преписката не била нищо по-различно от останалите. „Лъжа е, че съм искала Румен Русев за кмет“. С такъв надпис влезе в съдебната зала Иванчева.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви