13 340 бургазлии се обявиха против Зелената зона в Бургас да обхваща и уикендите. Това обяви общински председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков, който инициара подписката, която събра мнението на хората за въвеждането на платеното паркира около Морската градина.

С тези подписи ние доказахме, че най важното нещо за общинската администрацията трябва да бъде мнението на хората. Разбиха се митовете, че живущите в „Лазур“ искат да има Зелена зона. Много от тях не са били информирани, дори изобщо запознати с това, което ще се случва. Когато се сблъскаха с реалността, голяма част от тях вече са на мнение, че Зелена зона изобщо не трябва да има„, заяви Табаков.

Той се мотивира с това, че бургазлии и туристите трябвало да имат свободен достъп до Морската градина и плажа. Нужна била и равнопоставеност за бизнеса, защото една част от Морската градина вече вече била обградена от Синя зона, сега останалата част „позеленявала“.

Явно бургаските общинските съветници сме прекъснали диалога си с гражданите. Вероятно съм първият такъв през този мандат, който излиза така на улицата и се запознава с проблемите на хората, а те са много. Много силно ми прави впечатление, че в Бургас има дефицит на млади хора между 20 и 40 години. градът ни е съставен основно от ученици и възрастни хора. Страх има сред бизнес средите, като активността им продължава да се понижава. Няма потребление и реални приходи„, сподели наблюденията си той.

Табаков бе категоричен, тепърва ще бъда още по-активен със срещата си с хора и ще се бори за справянето с техните проблеми. „Имам чувството, че от управляващите от ПП ГЕРБ и другите подкрепящи ги в партии в ОбС, не осъзнават силата на улицата, както и че ние трябва да се съобразяваме с желанието на хората„, каза още  председателят на ДБГ-Бургас.

Той изрази мнение, че около 90% от бургазлии са против въвеждането на Зелена зона. 5% не били наясно с темата, като едва останалата малка част подкрепят платеното паркиране. Все по-големи ставали и притесненията му, че един ден всички улици в „Лазур“ ще станат част от Зелената зона. „Сега тя покрива една малка част, но нека си припомним, че именно така започна и Синята, която сега заема чудовищно големи размери„, завърши Табаков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви