Утрешната сесия на Общински съвет-Бургас ще бъде последната на Живко Табаков като член на групата на Реформаторски блок. Това обяви самият той днес на брифинг пред медиите. Общинският лидер на Движение България на гражданите също така сподели, че е на ръба да напусне и поста си като председател на Комисията по туризъм в ОбС.

Решението да напусна грубата на РБ не е национално, а лично мое. То е взето от много време, като една от основните причини е приемането на 6 човек в нея от ПП „Солидарност“. За мен това разби демократичните ценности. Това е колега от друга група, приемаща политиките на мнозинството от ПП ГЕРБ„, каза той.

Табаков бе категоричен, че през последните заседания на ОбС не е срещнал и подкрепа от собствената си група във връзка с предложенията му развитие на туризма. „Когато една група падне под 5 човека, то тя се саморазпуска. Явно другите ми колеги от РБ са осъзнавали, че е въпрос на време аз да я напусна и бързаха да приемат нов член. Така се запазват постове, като зам.-председател в ОбС, шеф на група, който да може да присъства на масата за вземане на решенията. Така виждам аз нещата, не вярвам обединението да се гради върху общи политики„, заяви той.

Общинският съветник също така сподели, че съвсем скоро може да напусне и позицията си като председател на Комисията по туризъм. „Влизайки в ОбС не целях да заемам определи постове. Водих се от ясното ми желание да развиваме туризма на местно ниво. С гордост оглавих комисията, но ако от администрацията и от колегите ми в ОбС не срещам никаква последователност и подкрепа, то не виждам причина да продължавам да заемам поста. Нека на мое място застане човек от мнозинството, който да поема отговорност за нещата, които не се случват. Като експерт винаги ще помагам и ще участва в комисията“, сподели още той.

Табаков заяви, че това дали ще напусне председателското място до голяма степен зависи от утрешните решения на ОбС. На заседанието ще бъдат гласувани две докладни от негово име, свързани с изменение и допълнение на Наредбата за преместваемите обекти, както и премахването на Зелената зона в града през почивните дни.

Най-късно другата седмица ще напусна със сигурност групата на Реформаторите и ще кажа решението си за напускане на Комисията по туризъм като председател„, завърши той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви