Седесарите, които отдавна са само един файтон хора, отново се цепят и то с бой. Физически сблъсъци избухнаха по време на днешното заседание на Националния съвет на партията в Културния дом на Красно село в София. На него лидерът Божидар Лукарски се канеше да предложи СДС да поеме по патриотично-консервативна линия и да скъса с либерализма.

Неговите опоненти, в лицето на заместниците му Румен Христов и Емил Кабаиванов пък се заканиха да използват заседанието, за да поискат оставката му с мотива, че той не се справя с нищо.

Още в началото на деня от опозицията на Лукарски изпратиха мейли до медиите, озаглавени: „Спешно! Нападнаха ни“. В тях те написаха „Мутри на Лукарски от неидентифицирана охранителна фирма не допускат, гонят и удрят членовете на НИС и Националния съвет от залата“.

Лукарски и хората му пък бяха категорични, че представителите на 6 от организациите на СДС нямат право да участват и гласуват в заседанието, защото не са платили членския си внос. Това са именно структурите, решили да поискат и гласуват за оставката на лидера.

Непуснатите обаче още вчера представиха документи, че са платили членския си внос. От лагера на Лукарски пък отвърнаха, че един човек е платил членския внос на всички и по този начин се опитва да си „купи“ кухи структури.

Напрежението ескалира, когато един от членовете на Националния съвет размаха лист хартия и се развика, че на него е написан сценария за това как трябва да се проведе заседанието и кой каква роля да играе. Седесарят бързо бе сбутан, ступан и съборен на земята от няколко от съпартийците си.

„Има много страсти, в залата има хора, които не са платили членския си внос. Те твърдят, че са го направили, но има документи, които показват, че не са го направили в срок“, каза Лукарски, цитиран от Bulgaria ON AIR.

„Лукарски няма право да е лидер“, отвърна пък Емил Кабаиванов от опонентите му.

В крайна сметка заради размириците синият лидер прекрати заседанието и заедно с поддръжниците си излезе от залата. Опонентите му обаче продължиха форума и така сините де факто се разцепиха.

dnes.bg

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви