Кметът на район „Младост“ Десислава Иванчева беше показно задържана днес следобед в центъра на София. Според източници на bTV операцията на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Гурко“ е свързана с досъдебно производство за корупция, което се води от Специализираната прокуратура.

Все още няма официално потвърждение в каква роля е задържана тя. Според ексдепутата от ГЕРБ Антон Тодоров Иванчева е била хваната с подкуп.

Самата тя каза пред репортер на bTV, че не знае защо е задържана. В продължение на повече от час обаче Иванчева остана с белезници на мястото на ареста си. На мястото има и линейка. С Иванчева има още една жена. При акцията й прилошало, защото вдигнала кръвно.

Пиарът на район „Младост“ Петър Кърджилов написа във „Фейсбук“, че в сградата има полиция и служители на антикорупционния орган, като работещите в общината не се допуска да излизат.

Иванчева застана начело на Район „Младост“ след граждански протести срещу застрояването. Управлението й обаче беше белязано от скандали, като част от поддръжниците й и „Нормална държава“ на Георги Кадиев оттеглиха подкрепата си с мотива, че не е постигнала резултати.

Иванчева е от малкото районни кметове в София, които не са от ГЕРБ. Останалите са Теодор Петков („Витоша“, РБ), Христо Апостолов („Красно село“, РБ), Ивайло Панев („Кремиковци“, независим), Васил Цолов („Оборище“, РБ), Мария Ачкова („Средец“, РБ).

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви