Членове на руския парламент хвърлиха светлина върху срещата, която проведоха с президента на Сирия Башар Асад след ракетната атака на САЩ, Великобритания и Франция, отбелязва Sputnik.

Според руските депутати сирийският президент е похвалил съветските системи за отбрана, които са помогнали на военните на Дамаск да унищожат 71 от над стоте изстреляни ракети, съобщи „Фокус“ Източниците на медията твърдят, че в рамките на срещата Асад е заклеймил действията на Запада като „агресия“.

Депутатът от Държавна Дума Сергей Железняк подчерта, че Дамаск е похвалил съветските оръжия, доставени на Сирия през 70-те години на миналия век, които бяха използвани за отблъскване на ракетната атака на трите западни държави.

„Според гледната точка на президента [Асад] тази атака е агресия и ние споделяме тази позиция. Той високо оцени руските оръжия, които показаха надмощие над агресорите“, разкри Железняк.

„От 90-те години на миналия век насам сме свидетели на американски филми, в които се твърди, че руското оръжие е назад. А сега виждаме, чие наистина е назад“, са думите на Асад, предадени от руски депутат.

Друг народен представител – Дмитрий Саблин, цитира сирийския президент, който е уверил, че „тъй като сирийската въздушна защита е доказала своята ефективност, гражданите на Сирийската арабската република вече не се страхуват от НАТО“.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five + ten =