Нова организация на движението се въвежда на Т – образното кръстовище на отсечката, която свързва пътя „Созопол – София“ с ул. „Крайезерна“. Досега с предимство се ползваха превозните средства, движещи се в посока от Пристанище „Запад“ към Пътен възел „Запад“ и обратно.

С новата организация на движението предимство се дава на автомобилите, извършващи ляв завой от отклонението на пътя „Созопол – София“ по ул. „Крайезерна“.

Промяната се прави заради по-голямата интензивност на движението в тази посока и да се избегне струпването на автомобили и образуването на задръствания.

Призивът към водачите е да спазват новата организация на движение. На пътния възел са поставени необходимите знаци и маркировка, които указват кои автомобили са с предимство при преминаване през кръстовището. Временно контрол на движението ще извършват патрули на „Пътна полиция“.

Решението за въвеждане на новата организация е взето съвместно с експерти от Областното пътно управление, сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР и Община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви