Първата копка на сграда на неделното училище към храм „Св. Иван Рилски“ беше направена на 19.10.2017г. в Бургас. Сградата е зад спирката на ул. „Сан Стефано“, в парцела на Църковното настоятелство.

От няколко години към храм Свети „Иван Рилски“ православни занимания се организират за деца и възрастни, които се помещават на балкона на храма, където пеят хористите по време на богослуженията. Там няма чинове и подходящи условия за извършване на преподавателска дейност, което създава неудобства за обучението на децата.

Въпреки това дейността на неделното училище не е спряла от 23.09.2012г. до сега. В храма на големите празници редовно се изнасят тържества и концерти на учениците от неделното училище.

До сега Църковното настоятелство към храм „Св. Иван Рилски“ е осигурило 2/3 от сумата за изграждане на „Църковно просветен център (Неделно училище) Св. Иван Рилски Чудотворец“. Сградата вече е на груб строеж. Тя е на два етажа, като разположението е следното:

1-ви етаж – зала за лекции – 53 кв.м, малка стая за учителите, санитарни възли;
2-ри етаж – 3 отделни студия с размери 21, 25 и 31 кв.м – едното студио ще е за лектори, които ще идват да изнасят лекции от различни богословски факултети, второто за лекарски кабинет, в който ще се преглеждат БЕЗПЛАТНО бедни и нуждаещи се християни от енорията, третото ще е зъболекарски кабинет, който също ще е безплатен за бедните.


Църковното настоятелство моли всички православни християни в страната и извън нея, които са съпричастни с идеята да има православно религиозно образование, да дарят своята лепта за доизграждането на новата сграда за Неделно училище. За съжаление стана ясно, че в училищата скоро няма да се въведат часове ЗИП по Религия, а нашите деца все повече затъват в безверие и пороци ( наркотици, алкохол, тютюнопушене, неуважение към бащи, майки и възрастни, неуважение помежду си като човешки същества) – всичко това, което противоречи на християнската етика.

Нека с Божията помощ и с общи усилия да спасим нашите деца!

За контакти:
Тел: 056831970
E-mail: sv.ioanrilski.burgas@gmail.com
Моб: 0895540029 – отец Николай, председател на Църковното настоятелство

Банкова сметка:
Банка ДСК гр. Бургас
BIC: STSABGSF
IBAN: BG93STSA93000021330656
Църковно настоятелство храм „Св. Иван Рилски“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

20 + four =