В ролята на MasterChef се превъплъти областният лидер на ДБГ Живко Табаков. Като председател на журито неговата дума имаше тежест при определяне на най-вкусно приготвените козунаци и най-добре боядисано и украсено великденско яйце.

За втора поредна година на Велики Четвъртък младежите на движението в Бургас проведоха великденската надпревара за боядисване на великденски яйца на открито и конкурс за най-вкусен домашен козунак.

Тази година мастършефското състезание беше в парка на к-с „Изгрев“. За доброто настроение се погрижиха фолклорните групи „Ветренски славеи“ и „Равнечанка“. Жените от двете певчески формации преди да влязат в кулинарния сблъсък, попяха за доброто настроение на посетителите в парка.


След дегустация на козунаците, питките и великденските сладки, „MasterChef“ Живко Табаков връчи грамота и кошница с великденски вкусотии на на жените от „Равнечка“ за тяхната великденска пита. При оценката той наблегна на плейтването, използваните техники и най-вече на факта, че предложените великденски угощения са ръчно изработени.

Организаторите раздадоха всичко необходимо за шаренето на великденските яйца. За малчуганите е предвидено и състезание „намери къде кокошката е снесла своето яйце в тревата“.

 

Най-красивото яйце направи Константина Янева, която пребори над 10 кандидати за мастършефове. Преди страта на надпреварата, по мастършефски Табаков даде показен урок по боядисване на айца. С първото червено боядисано яйце, както повелява традицията, той изрисува кръст на челото на една от малките участнички в състезанието.

Победителите в двете надпревари – за най-красиво изписано яйце и най-вкусен домашен козунак получат специални великденски кошници и грамоти от младежите на ДБГ. За всички останали участници ще има поощрителни награди под формата на образователни книжки, играчки и лакомства.

Част от боядисаните яйца и домашно направените козунаци ще бъдат дарени на социално слаби бургазлии.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви