Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд 15-годишния Иван, обвинен в жестокото убийство на 11-годишната Никол Йончева, станало на 20.08.2017г. в бл. 108 на ж.к. „Меден рудник“.

Според Прокуратурата убийството е станало с пробождане с лява ръка във врата, при което е прерязана вътрешната сънна артерия. Това е причина за силна кръвозагуба и остра анемия, довели до смъртта на пострадалата. Убийството е извършено по особено мъчителен начин. Момичето е останало в съзнание след пробождането, виждало е изтичащата от раната кръв. Никол е била затворена в кабината на асансьора, викала е за помощ и е осъзнавала неизбежността на смъртта си. Прокуратурата описва така изживените от нея тежки предсмъртни мъки. Убийството е извършено с особена жестокост. Подсъдимият е нанесъл смъртоносния удар с нож в най–откритата и незащитена част от тялото на момичето – в шията. Той почти пълно прерязал вътрешната й сънна артерия. Последвало силно кръвотечение – факти, известни и възприети от обвиняемия, след което той е оставил умиращата в кабината, като затворил вратата и я оставил вътре, въпреки нейните викове за помощ, и се отдалечил от мястото на убийството. Макар и непълнолетен, подсъдимият е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си, сочи съдебно-психиатричната експертиза.

Според родителите на момчето той е бил тих и кротък и дори с лека умствена изостаналост. Те смятат, че и затова е обвинен, че е заколил момичето, а виновникът е друг. Според прокуратурата има неоспорими доказателства, че той е извършителят. В пробите, взети от Иван и Никол, няма следи от наркотици.

Очаква се Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието си.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви