По 45 лв. ще получат като хонорар родните статисти с афинитет към чистокръвния екшън за участие в най-новата продукция с участието на Джерард Бътлър „Код: Ел Ей“. Лентата е трета по ред във филмовата поредица за специален агент Майк Банинг. Екип за всяко едно от заглавията в нея е акостирал и на роден терен.

Режисьор на настоящия филм е Рик Роман Во.

Клапата на „Код: Ел Ей“ щракна в началото на март край езеро в Лондон, където бяха засечени две от големите звезди на филма – Бътлър и Морган Фрийман, на когото фенове отсега отреждат президентския стол във франчайза. Причината – Арън Екхарт, който оглавяваше Белия дом и попадаше под обстрела на терористи в предишните ленти под щампата на „Код:…“ се разграничи от проекта.

Всички, които искат да станат, макар и за кратко, част от новите приключения на Банинг, могат да се явят на кастинг, организиран от Talent Partners Casting, работили и с други мащабни холивудски продукции, последната от които – „Хелбой“. Условията и за двете заглавия са идентични – хонорарът на непрофесионалните актьори е същият, а ангажираността им на снимачните локации достига до 12 часа.

Специално за „Код: Ел Ей“ се търсят мъже и жени на възраст между 18 и 65 години. Кастингът ще се проведе още този петък в парка „Заимов“ пред театър „София“ от 15 ч.

Действието в третото попълнение на прочутата поредица ще се развива на борда на самолет, като този път се очаква в ролята на мишена на враговете да влезе героят на Бътлър. Актьорът долетя в София още миналото лято, за да започне подготовка за проекта си. Работата по лентата обаче се отложи с няколко месеца, а причина за това стана катастрофа, след която Бътлър се размина единствено с контузия на крака.

„Код: Ел Ей“ ще е четвъртият филм, по който звездата работи у нас. На български терен екранният Майк Банинг засне Hunter Killer, както и другите две части на „Код:..“ – „Олимп“ и „Лондон“. Връзката си със страната ни той скрепи допълнително и като приюти куче от Витоша.

Монитор

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви